5 Ocak 2008 Cumartesi

Kırmızı Biberli Mercimek Çorbası



Kullanılan Malzeme
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük soğan
1 adet kırmız biber(biber büyükse yarım olsun)
25 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı zeytin yağı (riviera tipi)
Yapılış
Mercimek iyice yıkanır, yemeklik doğranmış soğan ve küçük kıyılmış kırmızı biberler ile birlikte var ise bir düdüklü tencereye, yok ise normal bir tencereye konur . Dört bardak su ile haşlanır. Düdüklüde 20 dk. sonuç alınır. İyice pişmiş mercimek, soğan ve biber daha sıcakken çırpma teli ile 1-2 dk ezilerek çırpılır. İstenirse blendırdan da geçirilebilir. Şahsen ben hafif pütürlüğü olmasını daha çok severim. Tabi tercihe bağlı.
Bir tavada hafifçe erittiğimiz tereyağ ve zeytin yağ karışımı yakmadan, çorbaya ilave edilir. Kıvam durumuna göre sıcak su ilavesi gerekebilir. Tuzu ilave edilir, bir iki taşım kaynatılarak servise sunulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: