16 Ocak 2008 Çarşamba

Kıymalı Karnıbahar



Kullanılan Malzeme
1 adet küçük boy karnıbahar
150gr yağsız dana kıyması
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1/3 çay bardağı zeytin yağı(riviera tipi)


Yapılışı
Kesilip, çiçeklerine ayrılan karnıbaharlar bol suda yıkanır, tencerede 10 dk haşlanır. Yemeğin yapılacağı tencerede önce kıymanın suyu çektirlir, yağı ilave edilir , yakmadan şöyle bir çevrilir. Yemeklik doğranmış soğan eklenir ve sotelemeye 1 dk devam edilir. Domates salçası ilave edilir ve kokusu hafif çıkıncaya kadar soğanlarla 1 dk daha kavrulur. 2 bardak sıcak su konur, 10 dk pişirilir. Haşlanmış olan karnıbaharlar, sürenin sonunda kıymalı salçalı karışıma aktarılır , tuzu ilave edilir, sıcak su ilave edilerek ayarlanır ve yemeğin bütünleşmesi için 25-30 dk orta ateşte pişirme yapılır.Pişme sırasında köpük oluşur ise kaşıkla alınır.

Bu fazla sulu olmayan bir yemektir, yerken üzerine pul biber ekilmesi önerilir.


Afiyet Olsun

2 yorum:

Dr Zeynep Erdoğan dedi ki...

Nuriyeciğim Blog'unu uzun zamandır ilk kez ziyaret ettim. Çok güzel buldum. Oldukça zengin mönün var. Başlıklar olarak sınıflandırman da iyi olmuş. Sağlıklı beslenmeye çalışan birisi olarak ilgimi tencere yemeklerin çekti. Tariflerin harika. Bugün ne pişireyim diye düşünmeden önce senin bloğa göz atacağım artık. Ellerine sağlık...
Zeynep ERDOĞAN

nuriye dedi ki...

Zeynepcigim, ilgine cok tesekkur ederim. Bizim evde de normalde hep tencere yemekleri piser o nedenle benim icin cok onemlidir. Kiymali karnibahar yemegide oglum Kerem'in bile favorisi olan bir yemektir.

Sevgilerimle