Kullanılan Malzemeler
2 Su bardağı un
2 su bardağı toz veya pudra şekeri
1/2 Su bardağı buğday nişastası (normal un da olabilir)
1 su bardağından bir parmak fazla süt
3 adet yumurta
50 gr eritilip ılıtılmış tereyağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
****Ölçü olarak kullanılan su bardağı küçük boydur.
YapılışıYumurtalar, şeker,vanilya ve limon kabukları mikserle çırpılır. Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki süt ilave edilir. Çırpmaya devam ederek, erimiş tereyağ yavaş yavaş ilave edilir. Diğer yanda un kabartma tozu ve nişasta ile birlikte elenir. Üç porsiyon olarak yumurtalı karışımına eklenir bir yandan da çırma teli ile tam olarak karışması sağlanır. Son olarak limon suyu ilave edilir, çırpma teli ile 2-3 defa şöyle bir karıştırılır. Tereyağı ile yağlanmış kalıba aktarılır , önceden ıstılmış 180 C fırında 30- 35 dk pişirilir.
Bu kek sade olarak pişirilip, farklı krema, çikolata sosu veya meyvalarla değişik şekillerde dekore edilebilir.
Afiyet olsun
2 Su bardağı un
2 su bardağı toz veya pudra şekeri
1/2 Su bardağı buğday nişastası (normal un da olabilir)
1 su bardağından bir parmak fazla süt
3 adet yumurta
50 gr eritilip ılıtılmış tereyağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
****Ölçü olarak kullanılan su bardağı küçük boydur.
YapılışıYumurtalar, şeker,vanilya ve limon kabukları mikserle çırpılır. Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki süt ilave edilir. Çırpmaya devam ederek, erimiş tereyağ yavaş yavaş ilave edilir. Diğer yanda un kabartma tozu ve nişasta ile birlikte elenir. Üç porsiyon olarak yumurtalı karışımına eklenir bir yandan da çırma teli ile tam olarak karışması sağlanır. Son olarak limon suyu ilave edilir, çırpma teli ile 2-3 defa şöyle bir karıştırılır. Tereyağı ile yağlanmış kalıba aktarılır , önceden ıstılmış 180 C fırında 30- 35 dk pişirilir.
Bu kek sade olarak pişirilip, farklı krema, çikolata sosu veya meyvalarla değişik şekillerde dekore edilebilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder