Kullanılan Malzemeler250gr yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı ( riviera tipi)
1 s servis kaşığı zeytin yağı (riviera) üstüne serpmek için
½ yarım demet maydonoz
1 soğan
1 demet pazı ( yaklaşık 0,5 kg)
tuz , karabiber
Yapılışı
İlk önce pazı yaprakları hazırlanır. Haşlama işlemi şöyle yapılır:Kaynayan su içine 4-5 adet yaprak atılır. Tamamen suya batmaları bir kevgir ile sağlanır. Hemen yumuşayacak pazı yaprakları kevgirle soğuk sudan geçirilerek soğutulur ve süzgece alınır.
Dolma içini hazırlamak için: Önce soğan mutfak robotuna alınır. Robot yoksa soğan ince kıyım yapılır. Büyük bir karıştırma kabına alınır. Üzerlerine sırasıyla kıyılmış maydonoz , domates salçası, yıkanmış süzülmüş pirinç, kıyma, tuz ve karabiber en sonunda 2 servis kaşığı zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır.
Süzülmüş olan pazı yaprakları, düz bir yüzeye alınır ve açılır. Büyük yapraklar damarları alınarak 3 parçaya ayrılır. Daha küçükler ikiye ayrılabilir veya bütün olarak sarılabilir. Dolmalarımızı mümkün olduğunca yaprakları zedelemeden sarmaya çalışalım. Tencereye çok düzenli olmadan sıralanır. Sarma işlemi bitince, üstü için ayrılan zeytinyağ dolmaların üzerine serpilir. 2 çay bardağından 1 parmak eksik sıcak suda yarım kaşık salça eritilir, dolmalara ilave edilir ve üzerine uygun çapta bir porselen tabak kapatılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ocağa konur . Kaynama başlayınca ateş kısığa alınır ve 30dk. kadar pişirilir. Ilınınca kapağı açılıp parçalamadan servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı ( riviera tipi)
1 s servis kaşığı zeytin yağı (riviera) üstüne serpmek için
½ yarım demet maydonoz
1 soğan
1 demet pazı ( yaklaşık 0,5 kg)
tuz , karabiber
Yapılışı
İlk önce pazı yaprakları hazırlanır. Haşlama işlemi şöyle yapılır:Kaynayan su içine 4-5 adet yaprak atılır. Tamamen suya batmaları bir kevgir ile sağlanır. Hemen yumuşayacak pazı yaprakları kevgirle soğuk sudan geçirilerek soğutulur ve süzgece alınır.
Dolma içini hazırlamak için: Önce soğan mutfak robotuna alınır. Robot yoksa soğan ince kıyım yapılır. Büyük bir karıştırma kabına alınır. Üzerlerine sırasıyla kıyılmış maydonoz , domates salçası, yıkanmış süzülmüş pirinç, kıyma, tuz ve karabiber en sonunda 2 servis kaşığı zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır.
Süzülmüş olan pazı yaprakları, düz bir yüzeye alınır ve açılır. Büyük yapraklar damarları alınarak 3 parçaya ayrılır. Daha küçükler ikiye ayrılabilir veya bütün olarak sarılabilir. Dolmalarımızı mümkün olduğunca yaprakları zedelemeden sarmaya çalışalım. Tencereye çok düzenli olmadan sıralanır. Sarma işlemi bitince, üstü için ayrılan zeytinyağ dolmaların üzerine serpilir. 2 çay bardağından 1 parmak eksik sıcak suda yarım kaşık salça eritilir, dolmalara ilave edilir ve üzerine uygun çapta bir porselen tabak kapatılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ocağa konur . Kaynama başlayınca ateş kısığa alınır ve 30dk. kadar pişirilir. Ilınınca kapağı açılıp parçalamadan servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder