20 Ocak 2008 Pazar

Ekşili Avokado Salatası


Kullanılan Malzeme
3 adet Avokado
2 adet Greyfurt
Karışık Yeşillik( roka, kıvırcık, marul)
1 adet Limon
1/2 adet Limon suyu
sosu için;
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı mayonez
3 diş ezilmiş sarımsak
çekilmiş karabiber
süslemek için 1-2 yemek kaşığı nar
Yapılışı
Avokadoları yatayına keskin bir bıçak yardımıyla bıçak çekirdeğe değecek şekilde tam daire olarak ikiye kesip ayırılır. Yemek kaşığı yardımıyla çekirdeği çıkarılır. Limonu ortadan ikiye kesip kesilip, avokadoların çekirdek yataklarına iyice sürülür. Avokadoların kabuklarını soyup limon ile ovulur.
Greyfurtlar keskin bir bıçak ile beyaz kabuğu kalmayacak şekilde şekilde, elma gibi soyulur, ince halkalar şeklinde doğranır. Limon ile ovulan avokadolarda yarım veya tam halkalar şeklinde kesilir. Karışık yeşilikler ayıklanıp el ile parçalanır.
Servis tabağının ortasını boş bırakarak bir dilim avokado, bir dilim greyfurt şeklinde, bitene kadar halka şeklinde yerleştirilip üzerine 1/2 limonun suyu gezdirilir. Avokado ve greyfurt halkalarının iç ve kenarına karışık yeşillik konur.
Sos malzemeleri bir kasenin içinde düzgün bir kıvama gelinceye kadar çırpılır. Yeşilliklerin üzerinde gezdirilir, nar taneleri ile süzlenir.
Afiyet Olsun
Not: Bu tarif Komili Sızma Zeytinyağları için hazırlanmış Salata tarifleri kitapçığından alınmıştır.
Malzemelerini 1/3 oranında azaltarak deneyebileceğiniz çok farklı bir salata. Ekşisi ayarlanınca gerçekten iştah açıcı bir lezzet

Hiç yorum yok: