Yazan : Selin Kutucular
Kullanılan Malzeme- 8 kişilik
tavuk suyu
kişi başına 1,5 avuç Risotto Pirinci(Tercihen Arborio)
1/2-1 bardak beyaz şarap (miktarını siz ayarlayın, konulmayabilir)
8 kişi için 200 gr porcini mantar
8 kişi için 200 gr kestane mantar
1 orta boy beyaz kuru soğan
Tereyağı, zeytinyağı
200 gr rendelenmiş veya toz permasan peyniri
Yapılışı
Tavuk suyunu önceden hazır edin, kaynar olarak bir tencerede bekletin.
Başka bir tencereye dibini kaplayacak kadar zeytinyağı ve bir dolu kaşık tereyağını koyun. Küçük küpler halinde kestiğiniz soğanı pembeleştirin. Önceden yıkanmış pirinci süzün ve ekleyin. Saatinizi 20 dakikaya ayarlayın, pirinç tıkır tıkır ettiğinde, kullanıyorsanız beyaz şarabı ekleyin, ya da 1 kepçe tavuk suyunu üzerine ekleyin. Mantarları ilave edin. Tavuk suyunuzun tuzuna göre tuz ilavesi yapın. Pirinç suyunu çektikçe üzerine kepçeyle tavuk suyundan dökün. 20 dakika dolduğunda pirincin tadına bakın. Tattığınız pirinç olmamışsa istediğiniz kıvama gelince gelinceye kadar tavuk suyu atmaya devam edin. Olmuşsa hemen ateşi kapatıp içine 2 tatlı kaşığı tereyağ atın. Bu tereyağını buzlukta bekletin ki risottonun kıvamını artırsın. Peyniri üzerine dökün, karıştırın. Hemen servis edin.
Not: Bu tarifi kişi sayısına göre ayarlayarak da uygulayabilirsiniz. Resimde görülen yemek, tek porsiyon olarak tarafımdan hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder