14 Ocak 2008 Pazartesi

Sosyete Salçası



Kullanılan Malzeme
3 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1/2 su bardağı ceviziçi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zeytiyağ
2 diş sarımsak

Yapılışı
Çeviziçi, peynir, sarımsak, kimyon ve nane robota konur , çekilir. Karıştırma da yapılabilecek kapaklı bir kaba, salça konur üzerine zeytinyağ, çektiğimiz cevizli-baharatlı karışım ilave edilir, güzelce karıştırılır. Kapalı bir kapta ve buzdolabında saklanabilir. Ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltılarda zevkle tüketilir.

Afiyet olsun

1 yorum:

Özlem Oktal dedi ki...

Sosyete salçasını biz peynirsiz haliyle "acı kız" şeklinde adlandırırız ve pek de bayılırız. Acil misafirlere çok ideal çözümdür doğrusu. Peynirlisini de deneyeceğim. Teşekkürler...