Günün Mönüsü
Fırında Piliç Baget
pirinç Pilavı
Patates Salatası
Meyva
Fırında tavuk baget ön hazırlığı en kısa süreli olan yemeklerdendir. Siz sofranızı kurarken pilavınızı ve salatanızı hazırlarken o da fırında sakin sakin pişer. Güzelce yıkanan piliç bagetlerin derileri yarım limonla güzelce ovulurak , dibi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir. Bana göre kişi başı 2 adet yeter, şöyle bir tuz serpiştirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 50-60 dk. arası bir sürede hazır. İsteyen her bir bageti bıçakla delerek 1 adet sarımsak sokuşturabilir. Sonuç derisi çıtır çıtır kızarmış leziz tavuk bagetleri...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder