15 Ocak 2008 Salı

Çıtır Çıtır Tavuk

Günün Mönüsü
Fırında Piliç Baget
pirinç Pilavı
Patates Salatası
Meyva

Fırında tavuk baget ön hazırlığı en kısa süreli olan yemeklerdendir. Siz sofranızı kurarken pilavınızı ve salatanızı hazırlarken o da fırında sakin sakin pişer. Güzelce yıkanan piliç bagetlerin derileri yarım limonla güzelce ovulurak , dibi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir. Bana göre kişi başı 2 adet yeter, şöyle bir tuz serpiştirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 50-60 dk. arası bir sürede hazır. İsteyen her bir bageti bıçakla delerek 1 adet sarımsak sokuşturabilir. Sonuç derisi çıtır çıtır kızarmış leziz tavuk bagetleri...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: