14 Ocak 2008 Pazartesi

Etli Kurufasulye


Kullanılan Malzeme 6 kişilik
2 su bardağı kurufasulye
300gr yağsız dana veya kuzu eti
1 iri kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1/2 çay bardağı zeytin yağı (riviera tipi)
1 yemek kaşığı sirke
yeterince tuz

Yapılışı
Geceden ıslatılan kurufasulyeler, gazı tamamen çıksın diye 2 defa , 5 dk süreyle haşlanıp süzülür. 3 üncü defa , yeniden, bir miktar su ve sirke ile 5 dk daha kaynatılır, suyu süzülür. Yemeğin yapılacağı esas tencede, kuşbaşı doğranmış ve yıkanmış kuzu etinin , kısık ateşte ve kapaklı şekilde suyu çektirilir. Suyunu çekince yağ ilave edilir ve etler hafifçe kızartılır. Yemeklik doğranmış soğan ilave edilir, yakmadan sotelemeye 1 dk devam edilir .Salçası konur ve hafifçe kokusu çıkması için 1-2 dk sürekli tahta bir kaşıkla karıştırılır. Dana eti kullanıyorsak , bu aşamada, 1 su bardağı sıcak su ile 20 dk kadar etleri pişirmeliyiz.
Suyu süzülmüş fasulyeler ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edilir. 1 dk daha karıştırılır, fasulyelerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar kaynar su ilave edilir.Yaklaşık 50dk kadar normal tencerede yemeğimiz Hazır olur. Yemeğimizi düdüklü tencerede yapıyorsak, suyunu diğer tencereye göre daha az koyup aşağı yukarı 2o dk. da pişirebiliriz. Kurufasulye yemeği piştiği zaman hafifçe helmelenmiş olursa daha güzel olur.
Afiyet Olsun
Not : Fotorafı görülen yemek kemikli kuzu eti ile yapılmıştır.

Hiç yorum yok: