11 Şubat 2008 Pazartesi

Havuçlu Kek

Kullanılan Malzeme
1 iri havuç
1 ithal muz ( 2 yerli)
3 yumurta
1/2 su bardağı ceviz ici
2 su bardağı toz şeker (küçük boy su bardağı kullandım)
2 su bardağı un (elenmiş)
1 su bardağı süt ( oda sıcaklığında)
50 gr tereyağ (eritilmiş ve ılıtılmış)
1 paket vanilya
1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı dolusu tarçın (daha fazla da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı limon suyu



Yapılış
Havuç rendelenir veya ceviz ile birlikte robotta çekilir. Muz parçalara bölünür ve havucun içine katılır ve bir tur daha beraber robotta çekilir. İstenirse ceviz daha iri bırakılıp, en sonunda hamura katılabilir.
Karıştırma kabında yumurtalar, toz şeker ve vanilya, mikserle çırpılır. Şeker eriyince önce oda sıcaklığındaki süt, ardından tereyağ ilave edilir, mikserle çırpma sürdürülür. 1 dakika sonra havuç, muz, ceviz karışımı ve tarçın eklenir, çırpma teli ile karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve 3 defada karışıma ilave edilir, çırpma teli ile yumuşak bir şekilde karıştırılır. Limon suyu eklenir , 1-2 defa karıştırılıp tereyağı ile yağlanmış bir kek kalıbına boşaltılır. Önceden 180 C derecede ısıtılmış fırında, 30 -35 dakikada pişirilir. Kontrolde batırılan bıçak temiz çıkıyorsa, kek pişmiştir.

Bu kek taneli ve kıvamlı malzemeler içerdiğinden çok kabarmaz ama yumuşacık olur, lezzetli ve besleyicidir
Afiyet Olsun


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nuriye'cim,

Bu kek tarifine bayıldım, bu hafta mutlaka birgün deneyip sana tekrar yorumumu yazacağım, kızım için besleyici bir kek olacak.

Sema Kılıç
IBM Turk

NURİYE dedi ki...

Sema Merhaba,
Tarifi beğenmene çok sevindim. Eminim tadını da seveceksin, bence de çocuklar için çok besleyici bir kek.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Havuçlu kek çok severim ve uzun zamandır yapmak üzere bir tarif arıyordum. Senin tarifini görünce çok sevindim ve hemen denedim. Güzel oldu ve keyifle yedik. Teşekkürler.

Sevgiler.
Sedef Nazli - IBM