Zeytinyağlı Enginar- portre
Zetinyağlı Enginar-Trio
Kullanılan Malzeme
4-5 adet taze enginar
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
8-10 adet arpacık soğan veya 1adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı zeytinyağ
1,5 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı su
1/2 demet dereotu
2 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı
Geniş bir kapta zeytinyağ, limon suyu, un, tuz, şeker ve su karıştırılır. Havuç, soğan ve patatesler kuşbaşı şeklinde doğranır. Yemeğin yapılacağı tencereye ayıklanmış ve yıkanmış enginarlar konur. Üzerine doğranmış sebzeler, bezelye ve hazırlanan unlu sos dökülür. Kapağı kapalı olarak orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca tekli veya birlikte servis yapılması durumuna göre uygun tabaklara alınır. Garnitürleri enginar çanaklarına düzgünce paylaştırılır. Kıyılmış dereotu serpiştirilerek oda sıcaklığında sunulur.
Afiyet Olsun
1 yorum:
Nuriyeciğim,
Harika görünüyorlar, keşke tadına bakabilmiş olsaydım. Bizim evde benden başka kimse enginar yemiyor. Bu nedenle ben de pek yapmıyorum.
Yarın görüşmek üzere.
Yorum Gönder