18 Nisan 2008 Cuma

Mutlu Cumalar !

Günün Mönüsü
Mantı
Yeşil Salata
Browni

Artık marketlerde hazır mantılar satılıyor. Ya da aile büyüklerinin açtıkları mantılar buzlukta stoklanıp, canımız çektiği zaman afiyetle pişirilip yeniyor. Ben kayınvalidemin mantısını çok severim. Bol kıymalı ve doyurucu olur. 1 su bardağı un, 1 yumurta ve yeteri kadar su ile çarçabuk bir hamur hazırlarım . Yarım saat kadar dinlendiririm. İki beze haline getirip, biraz kalınca da olsa açabildiğim kadar hamuru açar, irice kareler keserim. Kıymalı, soğanlı içi bolca karelerin ortasına koyar , kapatırım. Gerisini de bildiğiniz gibi haşlarım. Bu bizim çekirdek ailemize yeter de artar bile.

Kolay Gelsin

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz tarifler ve emeğiniz için teşekkürler.Menü olarak verildiği için tatlı olarak sütlü bir tatlı daha uyumlu olurdu diye düşünüyorum.
Hande