18 Nisan 2008 Cuma

Patlıcanlı Kolay Börek

Kullanılan Malzeme
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı (zeytin yağ da olabilir)
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet irice domates
1 tatlı kaşığı kekik
pul biber, karabiber ve tuz

Yapılışı:
●patlıcanların kabukları tamamen soyulur, kuşbaşı doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
●Bir baş soğan ince ince doğranır. Zeytinyağ tavaya alınır, soğanlar şeffaf oluncaya kadar çevrilir, patlıcanlar tuzlu sudan alınıp yıkanır, sıkılarak soğanlara ilave edilir. Tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak 4-5 dakika orta ateşte kavrulur. Kabukları soyulup kuşbası doğranmış domatesler ilave edilir. 1-2 dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Tuz, kekik, karabiber ve pul serpiştirilir ve harmanlanır.
●Tepsi sıvı yağ ile yağlanır, İlk yufka , kenarları tepsiden taşırılarak serpilir .Tekrar yağ serpiştirilir, ikinci yufka ikiye ayrılır, yarısı ufak parçalara ayrılıp tepsiye alınır. Patlıcanlı için yarısı yayılır, yufkanın diğer yarısı da aynı şekilde yayılır.
● Yağ serpilir, üçüncü yufka da ikiye ayrılır. İlk yarısı tepsiye yayılır üzerine kalan iç serpilir. Kalan yarım yufka da en üste konur, kenarlarda ki taşan yufkalar kapatılır. Kalan yağ bir yumurta ile çırpılır, böreğimizin üzerine sürülür.
● 175◦ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir . Kareler halinde kesilerek, istenirse taze fesleğen yaprakları ile servis edilir
Not: Yemek davetlerinizde ara sıcak olarak çok uygun bir sebzeli börektir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: