24 Nisan 2008 Perşembe

Patlicanli Bulgur Pilav

Patlıcanlı Kolay Börek ve Fesleğenlı Ilık Patlıcan gibi yemeklerden sonra seriye patlıcanlı bulgur pilavı ile devam ... Kayın validemin çok güzel bir tarifi. Denemenizi mutlak tavsiye ediyorum.

Kullanılan Malzeme
2 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy olgun domates
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 çaybardağı zeytinyağ
1 yemek kasigi tereyag
1/2 cay bardagi aycicek yag( patlicani kizartmak icin)

Yapılışı
  • Kuşaklı olarak doğranan patlıcanlar küp şeklinde doğranır, tuz serpilerek bir kaba alınır.Yarım saat bekletilir.
  • Kara suyu çıkan patlıcanlar bol su ile yıkanır, sıkılarak kağıt havlu ile kurulanır.
  • Sıvı ayçiçek yağda patlıcanlar kızartılır, kevgir ile dışarı alınır.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağ alınır, ince doğranmış soğanlar hafifçe terletilir( şeffaflaştırılır). İnce doğranmış yeşil biber ilave edilir, soğanlarla harmanlanır.
  • Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler tencereye ilave edilir. Bir tutam tuz serpip 1 dakika pişirelim.
  • Kızarmış patlıcanlar ilave edilir karıştırılır. 2 büyük su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Ayıklanmış ve yıkanmış bulgur kaynayan sebzeli suya ilave edilir, karıştırılır. Kısık ateşe alınan pilav üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. 10 dk. demlendirdikten sonra kaşıkla havalandırarak karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok: