Malzemeler
- 3 iri dilim somun baligi
- 2 dis sarimsak yakalasik 3 cm. uzunlugunda taze zencefil parcasi
- yarim limon
- karabiber , tuz
Yapilisi
- Samon dilimleri yikanip kagit havlu ile kurulanir.
- Derili kisimlari tepsiye gelecek sekilde bir firin kabina alinir.
- Bir kucuk kapta ise ezilmis sarimsak, rendelenerek ezilmis zencefil , karabiber ve yarim limonun suyu karistirilir.
- Somon dilimlerinin on yuzlerine bir kasik yardimi ile surulur. Cok yagli bir balik oldugu icin ilave yaga ihtiyac yoktur.
- Onceden 200 C dereceye ayarlanmis firinda 15 - 20 dakikada hazir olur.
not: Firinlarin pisirme gucleri degisebiliyor. Bu nedenle ilk yapisinizda sureden bagimsiz olarak, yemeginizin pismesini firinin kapagini acmadan takip etmenizi oneririm.
1 yorum:
Mımmmm!!!! Bunu bir deneyeyim. Bayılırım somonlu tatlara. Davet sofralarımda kurtarıcımdır, sunumu güzel, pratik, garantili... Brüksel'de çok sık pişirirdim. Kremelı pırasalı sosla da nefis oluyor, bir de öyle dene. Erdem
Yorum Gönder