25 Şubat 2009 Çarşamba

FIRINDA ZENCEFILLI SOMON - MANTARLI ARPA SEHRIYE PILAVI GARNITURLU -SALMON FISH with GINGER

3 Kisilik
Malzemeler
  • 3 iri dilim somun baligi
  • 2 dis sarimsak yakalasik 3 cm. uzunlugunda taze zencefil parcasi
  • yarim limon
  • karabiber , tuz

Yapilisi

  • Samon dilimleri yikanip kagit havlu ile kurulanir.
  • Derili kisimlari tepsiye gelecek sekilde bir firin kabina alinir.
  • Bir kucuk kapta ise ezilmis sarimsak, rendelenerek ezilmis zencefil , karabiber ve yarim limonun suyu karistirilir.
  • Somon dilimlerinin on yuzlerine bir kasik yardimi ile surulur. Cok yagli bir balik oldugu icin ilave yaga ihtiyac yoktur.
  • Onceden 200 C dereceye ayarlanmis firinda 15 - 20 dakikada hazir olur.

not: Firinlarin pisirme gucleri degisebiliyor. Bu nedenle ilk yapisinizda sureden bagimsiz olarak, yemeginizin pismesini firinin kapagini acmadan takip etmenizi oneririm.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Mımmmm!!!! Bunu bir deneyeyim. Bayılırım somonlu tatlara. Davet sofralarımda kurtarıcımdır, sunumu güzel, pratik, garantili... Brüksel'de çok sık pişirirdim. Kremelı pırasalı sosla da nefis oluyor, bir de öyle dene. Erdem