17 Mart 2009 Salı

Etli Domatesli Kuskus Pilavi

Malzemeler
  • 2 Parca biftek veya 150 gr parca et
  • 1,5 Cup kuskus
  • 1/4 Kuru sogan
  • 1 Domates ( iri bir domates olsun )
  • 1 tutam kekik (istege bagli)
  • 1 kesmeseker buyuklugunde tereyag
  • 1 yemek kasigi zeytinyag
  • Uzeri icin rende parmesen peyniri

Yapilisi

  • Etler istege bagli olarak dogranir , ceyrek sogan ile iice haslanir.
  • Pilavin yapilacagi kapta kabuklari soyulup kup dogranmis domates tereyag ve zeytinyag ile yavas ateste tahta kasik ile 1-2 dakika pisirilir, kekik ilave edilir.
  • 1:2 olcusunde ( 3 Cup ) etin suyu suzulerek domateslere ilave edilir.
  • Kaynayinca icine kuskuslar atilir , tuzu ayarlanir ve pismis etler yerlestirilir. Kapagi kapatilir ,yavas ateste pilavin uzeri goz goz oluncaya kadar 7-8 dakika pisirilir.
  • 3-5 dakika beklenir, kapagi acilip dikkatle karistirilir. Istege bagli olarak uzerine permasan peyniri serpilerek sicak sicak servis yapilir.


Hiç yorum yok: