- 2 Parca biftek veya 150 gr parca et
- 1,5 Cup kuskus
- 1/4 Kuru sogan
- 1 Domates ( iri bir domates olsun )
- 1 tutam kekik (istege bagli)
- 1 kesmeseker buyuklugunde tereyag
- 1 yemek kasigi zeytinyag
- Uzeri icin rende parmesen peyniri
Yapilisi
- Etler istege bagli olarak dogranir , ceyrek sogan ile iice haslanir.
- Pilavin yapilacagi kapta kabuklari soyulup kup dogranmis domates tereyag ve zeytinyag ile yavas ateste tahta kasik ile 1-2 dakika pisirilir, kekik ilave edilir.
- 1:2 olcusunde ( 3 Cup ) etin suyu suzulerek domateslere ilave edilir.
- Kaynayinca icine kuskuslar atilir , tuzu ayarlanir ve pismis etler yerlestirilir. Kapagi kapatilir ,yavas ateste pilavin uzeri goz goz oluncaya kadar 7-8 dakika pisirilir.
- 3-5 dakika beklenir, kapagi acilip dikkatle karistirilir. Istege bagli olarak uzerine permasan peyniri serpilerek sicak sicak servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder