24 Mart 2009 Salı

Firinda Tavuk

Iste monu verirken Firinda Tavuk diye onerdigim yemegimiz bu ! (Biz biraz fazla kizarmis seviyoruz)
Mutlaka herkes kendine gore bir yontem ile tavugu firinda yapiyordur. Bu da benim yontemlerimden sadece birisi. Onceden haslamali, et suyunu da degerlendirmeli yontem. Bu sekilde hem et suyu elde etmis oluyorsunuz , hemde daha hafif bir tavuk yemis oluyorsunuz. Zaten pismis oldugu icin sofraya gelmeden 15 - 20 dakika once firina vermek yeterli

Malzemeler ( 4 kisilik )

  • 4 adet tavuk budu veya kisi basi 2 baget , derileriyle

  • 1/2 kuru sogan

  • 1 yemek kasigi yogurt

  • 1 cay kasigi domates salcasi

  • 1 cimdik kori

  • 1 cimdik karabiber
  • Bir kutu mantar ( kisi basina dusen 10 tane kadar olsun )

  • kiyilmis maydanoz

Yapilisi

  • Tavuklar kuru sogan ile dagilmayacak sekilde haslanir.Duduklu tencereniz var ise 20 dakikada islem tamam.
  • Haslanmis butlar, firina dayanikli bir kaba kevgir ile alinir.
  • Kucuk bir kapta yogurt, kori , karabiber, tuz ve salca karistirilir, haslanmis tavuk parcalarinin uzerlerine bolca surulur.
  • Tepsiye tavuklari hafif daire seklinde yerlestirip, ortalarina yikanmis saplari alinmis,mumkunse butun birakilmis, mantarlar yerlestirilir. Mantarlarin uzerlerine de tuz ve karabiber serpistirilir. Ekstra yag eklemek filan yok.
  • 220 C dereceye ayarli firinda 10- 15 dakika tutulur. Tavuklarin uzerleri kizarip citir citir olmalidir. Pistikten sonra kiyilmis maydanoz serpistirilir.
  • Firininizin usten kizarma ayari var ise bu yemekte kullanabilirsiniz.
  • Yaninda domatesli buldur pilavi oneriyorum, tabi tavuk suyu ile hazirlanmis.
  • Afiyet Olsun !

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Oh Oh afiyet olsun Nuriye'cigim,
Ellerine saglik, opuyorum hepinizi.

NURİYE dedi ki...

Aybike'cigim,
Sagolasin, beraber olsun!
Nuriye