- 2 olgun muz
- 3 yumurta
- 1 cay kasigi vanilya
- 1 paket kabartma tozu ( 1/2 yemek kasigi)
- 1/2 orta boy havuc rendelenmis
- 1 cup un
- 1 cup toz seker
- 1/2 cup sut ( oda sicakliginda)
- 50 gr veya 2 yemek kasigi erimis tereyag
- 1 cay kasigi tarcin
- yarim cay bardagi ceviz ici ( kucuk bir avuc)
- 1 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi
- Un kabartama tozu ile beraber elenir.
- Yumurtalar cirpma kabinda seker ve vanilya ile cirpilir.
- Oda sicakligindaki sut ilave edilir.
- Tel ile hafif karistirilir, eritilip ilitilmis tereyag ilave edilir.
- Tavla zari buyuklugunde parcalara bolunmus( catalla ezilmis de olabilir) muz ilave edilir.
- Irice parcalanmis cevizler, rende havuc ve tarcin karisima yedirilir.
- Un ve kabartma tozu karisimi 3 asamada hamura ilave edilir.
- Son olarak 1 yemek kasigi limon suyu konur .Sadece 1defa soyle bir karistirilir , yaglanmis orta boy bir kek kalibina dokulur.
- Onceden 180 derece C ( 400 F ) isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirilir. Bicakla kontrol edilerek ( temiz cikmasi gerek) firindan alinir.
Afiyet Olsun
2 yorum:
Biz bakamadik:)))
Ellerine saglik...
Arkadasim,
En yakin zamanda yapiyorum, sen de tadina bakiyorsun.Belki yarin , belki yarindan da yakin...!
Yorum Gönder