7 Mart 2009 Cumartesi

Muzlu -Cevizli Kek

h Malzemeler


  • 2 olgun muz

  • 3 yumurta

  • 1 cay kasigi vanilya

  • 1 paket kabartma tozu ( 1/2 yemek kasigi)

  • 1/2 orta boy havuc rendelenmis

  • 1 cup un

  • 1 cup toz seker

  • 1/2 cup sut ( oda sicakliginda)

  • 50 gr veya 2 yemek kasigi erimis tereyag

  • 1 cay kasigi tarcin

  • yarim cay bardagi ceviz ici ( kucuk bir avuc)
  • 1 yemek kasigi limon suyu

Yapilisi
  • Un kabartama tozu ile beraber elenir.

  • Yumurtalar cirpma kabinda seker ve vanilya ile cirpilir.
  • Oda sicakligindaki sut ilave edilir.

  • Tel ile hafif karistirilir, eritilip ilitilmis tereyag ilave edilir.
  • Tavla zari buyuklugunde parcalara bolunmus( catalla ezilmis de olabilir) muz ilave edilir.
  • Irice parcalanmis cevizler, rende havuc ve tarcin karisima yedirilir.
  • Un ve kabartma tozu karisimi 3 asamada hamura ilave edilir.
  • Son olarak 1 yemek kasigi limon suyu konur .Sadece 1defa soyle bir karistirilir , yaglanmis orta boy bir kek kalibina dokulur.
  • Onceden 180 derece C ( 400 F ) isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirilir. Bicakla kontrol edilerek ( temiz cikmasi gerek) firindan alinir.
Not : Bu kek ozellikle, adeta muzlu bir sufle gibi sicak ve ilik olarak cok lezzetlidir. Firindan cikarinca sicak sicak tadina bakin derim.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Biz bakamadik:)))

Ellerine saglik...

NURİYE dedi ki...

Arkadasim,
En yakin zamanda yapiyorum, sen de tadina bakiyorsun.Belki yarin , belki yarindan da yakin...!