27 Nisan 2009 Pazartesi

Pastirmali Super Makarna !


Hani evdesinizdir, hani karniniz cok acikir ve caniniz sizi ful doyuracak ama vicdaninizi da sizlatmayacak bir yemek ister. Ama kolayca yapabileceginiz bir yemek olmalidir ayni zamanda ... En fazla 15 dk... Dumani tuten, adeta lezzet fiskiran bir yemek.
Ben tarifi tek kisilik verdim, siz kisi sayisina gore miktarlarini degistirirsiniz.

Malzemeler- 1 kisilik
  • 1/4 Paket kepekli (tam bugday ) Linguine makarna ( whole wheat Linguine )

  • 1 Avuc temizlenmis ve dogranmis ispanak

  • 4-5 dilim pastirma (cemenleri tercihen ayiklanmis )

  • 1 yemek kasigi kadar ince kiyilmis kuru sogan veya 1 adet ince kiyilmis taze sogan

  • 5 adet ince dilimlenmis mantar

  • 1 yemek kasigi toz permasan peyniri veya istediginiz baska bir peynir

  • 1 yemek kasigi zeytinyag

Yapilisi

  • Makrnalar kirilmadan bol suda haslanir. Kepekli makarnalari biraz daha fazla sureli haslamanizi oneririm. Yumusak olmalari daha iyi sonuc veriyor bence...

  • Makarnamiz haslanirken , bir tavaya once mantarlari aliyoruz, uzerine hafif tuz ekerek sularini salmasini sagliyoruz.
  • Suyunu cekince yagimizi, soganimizi ve pastirma dilimlerini ilave ediyoruz. Sadece bir iki ceviriyor , hemen dogranmis ispanagimizi ilave ediyoruz. Mumkunse bir kapak kapatip 1 dakika az ateste pisiriyoruz.
  • Arada kapagini acarak hafifce karistirarak 2 dakika daha ocakta tutuyoruz.

  • Makarnamizin pisme suyundan 2-3 yemek kasigini ispanakli , pastirmali harcimiza ilave ediyoruz.

  • Makarnamizi suzuyor, ispanakli harc ile harmanliyoruz.

  • Uzerine parmesan peyniri serpip keyifle yiyoruz.

Afiyet olsun

Not : hic tuz koymamanizi oneririm

Hiç yorum yok: