Kullanilan Malzeme - 8 kisilik
- 4 su bardagi un
- 150 gr pudra sekeri
- 2 iri yumurta , eger yumurtalar kucuk ise 3 adet kullanin.
- 225 gr. tereyagi
- 1 su bardagi irmik
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 50 gr findik
- 5 su bardagi toz seker
- 5 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi
- Tereyagi oda isisinda yumusatilir.
- Un, irmik , kabartma tozu ve pudra sekeri genis bir karistirma kabinda harmanlanir. Kuru malzemelerin homojen bir sekilde karismasi cok onemlidir.
- Ortasi havuz seklinde acilarak yumusamis tereyag konur ve yumurtalar kirilir. Elle iyice malzemeler birbirine yedirilir.
- Tam karisma saglaninca elle ceviz buyuklugunda parcalar koparilip, yuvarlanir. Hafif yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak dizilir.
- Herbirinin uzerine bir adet soyulmus findik hafifce bastirilarak yerlestirilir .
- 170 C derece isitilmis firinda 25 - 30 dakika pisirilir.
- Tencereye seker ve su konularak kaynatilir. Kaynamaya basladiktan 2-3 dakika sonra limon suyu ilave edilir, 1 dakika daha kaynatilir.
- Sogutulan serbet , firindan cikan sicak sekerparelerin uzerine bir kepce ile gezdirilir.
- Serbetini cekmesi icin 1-2 saat bekletilerek servis edilir.
2 yorum:
Biz bu harika sekerpareleri yeme firsati bulduk. Harikaydi, ellerine saglik Nuriye'cigim. Sanki tam da anlayamamisim lezzetini, biraz daha yemem lazim:)))
Sevgiler, opucukler...
Ne zaman arzu ederseniz yaparim arkadasim, sizi mi kiracagim !
Sevgilerimle,
Nuriye
Yorum Gönder