15 Nisan 2009 Çarşamba

SEKERPARE

Lezzetli ve zarif bir tatli... Servisi de kolay, yogun tereyag lezzeti ile damakta cok hos bir tat birakiyor. Aman iki taneden fazla yemeyin !


Kullanilan Malzeme - 8 kisilik
  • 4 su bardagi un
  • 150 gr pudra sekeri
  • 2 iri yumurta , eger yumurtalar kucuk ise 3 adet kullanin.
  • 225 gr. tereyagi
  • 1 su bardagi irmik
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 50 gr findik
Serbeti icin
  • 5 su bardagi toz seker
  • 5 su bardagi su
  • 1 yemek kasigi limon suyu
*****************************
Yapilisi
  • Tereyagi oda isisinda yumusatilir.
  • Un, irmik , kabartma tozu ve pudra sekeri genis bir karistirma kabinda harmanlanir. Kuru malzemelerin homojen bir sekilde karismasi cok onemlidir.
  • Ortasi havuz seklinde acilarak yumusamis tereyag konur ve yumurtalar kirilir. Elle iyice malzemeler birbirine yedirilir.
  • Tam karisma saglaninca elle ceviz buyuklugunda parcalar koparilip, yuvarlanir. Hafif yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak dizilir.
  • Herbirinin uzerine bir adet soyulmus findik hafifce bastirilarak yerlestirilir .
  • 170 C derece isitilmis firinda 25 - 30 dakika pisirilir.
  • Tencereye seker ve su konularak kaynatilir. Kaynamaya basladiktan 2-3 dakika sonra limon suyu ilave edilir, 1 dakika daha kaynatilir.
  • Sogutulan serbet , firindan cikan sicak sekerparelerin uzerine bir kepce ile gezdirilir.
  • Serbetini cekmesi icin 1-2 saat bekletilerek servis edilir.
Afiyet Olsun !

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Biz bu harika sekerpareleri yeme firsati bulduk. Harikaydi, ellerine saglik Nuriye'cigim. Sanki tam da anlayamamisim lezzetini, biraz daha yemem lazim:)))

Sevgiler, opucukler...

nuriye dedi ki...

Ne zaman arzu ederseniz yaparim arkadasim, sizi mi kiracagim !
Sevgilerimle,
Nuriye