21 Şubat 2011 Pazartesi

PANCAR TURSUSU



En kolay mezelerden biri , cok da lezzetli. Hazir satilanlari nedense pek guzel olmuyor. Gecenlerde bir otelin acik bufesinde gordum. Rengi kararmis mat bir pembe , tadi da bozuk gibiydi, taze degildi yani.
Mezecilerin tezgahinda gorduklerim de pek istah acici gelmiyor bana . Aslinda cok kolay ve bilinen bir tarifi var . Yine de blog arsivinde bulunsun istedim.

Malzemeler
  • 4-5 adet orta boy kirmizi pancar
  • 1/2 su bardagi uzum sirkesi
  • 10 dis sarimsak
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kasigi zeytin yag
  • tuz , karabiber
Yapilisi
  • Iyice yikanan pancarlar bol su ile haslanir
  • Yeterince haslandiklarini kabugunun el ile soyulabilmesinden anlayabiliriz.
  • Henuz sicak iken kabuklari soyulur
  • Genisce bir kaba sirke konur, uzerine yarim cay bardagi kadar soguk su ilave edilir, karistirilir.
  • Henuz sicak iken pancarlar icine dogranir, bir tutam tuz ilave edilir karistirilir.
  • Agzi kapali olarak buzdolabina kaldirilir.
  • Sarimsaklar tuz ile ezilir, limon suyu, zeytinyag ve karabiber karistirilarak sos haline getirilir.
  • Parcarlarin uzerine bu sos dukulur ve cok iyi bir sekilde tekrar karistirilmalidir. Damak zevkinize gore sirke veya sarimsak miktarlarini ayarlayabilirsiniz.
  • Agzi kapali olarak buzdolabinda 4-5 gun saklayabilirsiniz. !
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: