Mezecilerin tezgahinda gorduklerim de pek istah acici gelmiyor bana . Aslinda cok kolay ve bilinen bir tarifi var . Yine de blog arsivinde bulunsun istedim.
Malzemeler
- 4-5 adet orta boy kirmizi pancar
- 1/2 su bardagi uzum sirkesi
- 10 dis sarimsak
- 1 adet limon
- 4 yemek kasigi zeytin yag
- tuz , karabiber
Yapilisi
- Iyice yikanan pancarlar bol su ile haslanir
- Yeterince haslandiklarini kabugunun el ile soyulabilmesinden anlayabiliriz.
- Henuz sicak iken kabuklari soyulur
- Genisce bir kaba sirke konur, uzerine yarim cay bardagi kadar soguk su ilave edilir, karistirilir.
- Henuz sicak iken pancarlar icine dogranir, bir tutam tuz ilave edilir karistirilir.
- Agzi kapali olarak buzdolabina kaldirilir.
- Sarimsaklar tuz ile ezilir, limon suyu, zeytinyag ve karabiber karistirilarak sos haline getirilir.
- Parcarlarin uzerine bu sos dukulur ve cok iyi bir sekilde tekrar karistirilmalidir. Damak zevkinize gore sirke veya sarimsak miktarlarini ayarlayabilirsiniz.
- Agzi kapali olarak buzdolabinda 4-5 gun saklayabilirsiniz. !
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder