28 Nisan 2014 Pazartesi

Bir Restorandan Ne Beklersiniz ?

Aileni iyi  oldugunu dusundugun yeni bir restorana goturmussun.
Daha kapidan giriste etkileniyorsun, dekorasyonu gercekten hos, karsilama da iyi .
Rezervasyon yaptirdigin icin, masana hemen aliniyorsun.
Masada siparisler hizlica aliniyor.
Yaninda cocugun da var, onun yemegi ile ilgili daha bir detayli siparis veriyorsun.
Tekrar ediyorum  "detayli "olarak ne istedigini bildirdin garsona.
Hizlica salata ve ekmekler geliyor, iceceklerde  onlari takip ediyor.
Sonra sorunlar bir bir sokun ediyor...

1-Sana " zaten hazir , hemen getirecegim " dedigi cocugunun yemegi masaya en son gelen yemek oluyor. Ve onu da zaten sen hatirlatmissin .

2-" Lutfen sade olsun " dedigin ve yine cocuk icin istedigin makarna, konserve domates ile yapilmis uyduruk bir sos ile geliyor. Makarna da spagetti turunde. Yetiskinler icin bile yemesi zor bir cesittir. (hadi bu atlanabilir.)

3-Garsonumuz , herkesin yemegini ayni anda getirebilmek adina senin soslu bonfilen neredeyse sogumaya yuz tutmus bir iliklikta getiriliyor. Ben bunu belirtince de panik icinde "aman efendim alalim, yenisini getirelim" dendi. Ben ne anladim o yemekten . Zaten acikmisim ve  yemege de baslamisim. Tadi bozuk , bayat filan  olsa derhal gonderirdim tabi ama , bu durumda ziyan olmasina izin veremezdim. Oylece yemege devam ettim.

4-Ayrica cok lezzetli bir sosu olan canim iki dilim bonfile, hafif sertleserek bu gecikmeden payini almis . Buna ilave  monude iddiali bir sekilde garnitur olarak belirtilmis kuskonmazlar, tabakta yerlerini julyen kesilmis kabak ve taze fasulyelere birakmis. Bu resmen musteriyi yanilmaktir.

Yemegin sonunda ikram olarak cay ve  meyve servis edildi. Sagolsunlar , ne diyim !

 *********
Bu yazdiklarimi  hafta sonu ,Eskisehir de luks olma iddasinda olan bir restoranda ailecek tecrube ettik. Ciddi de bir para odedik. Degerlendirmeyi size birakiyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gecmis olsun diyeyim. ben de benzer bir tecrube yasadiktan sonra tavsiye uzerinden hareket etmeye karar verdim. Not: gerci bizim denedigimiz restaurant fena cikmadi :)
Dilek.