Yemek Listesi
Tarhana Corbasi
Kuru Kofte & Peynirli Makarna
Enginarli Maas Fasulyesi Salatasi
*******
Birakin pazari marketi, artik nerdeyse her kosebasinda bir enginar saticisi goruyoruz. Eskiden sadece canak seklinde satarlardi simdi yapraklari ile de hazirlayip satiyorlar. Boyle top gibi basini kesip biraz sapiyla birakiyorlar.
Bizim Ege'de ( Aydin civari diyelim) enginar kucuk basli hali korpe zamaninda saplari ile kesilip temizlenip normal tencere yemegi yapilir. Kusbasili , kiymali enfes olur. Bilhassa kuzu etiyle siddetle tavsiye olunur . Aynen,ornegin taze fasulye pisiriyormus gibi yapabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken tek nokta su ; saticilar enginari limonlu tuzlu suda bekletildikleri icin, yemegini pisirmeden once sicak suda 10 dakika kadar bekletin .Tamamen suyun icine batmasini saglayin ama, yoksa kararir.Ardinda kavrulmus sogan,salca ve etin uzerine ilave edip birazda sicak su koyup pisirin.
*****
Ben burada Enginarli Maas Fasulyesi Salatasi onerdim . Yapimi da cok kolay ! 3 adet canak enginari ve 1 cay bardagi maas fasulyesini ayri ayri haslayin. Soguttuktan sonra enginarlari iri kusbasi buyuklugunde dograyin . Haslanmis ve suzulmus fasulyeleri ilave edin . 2 dis sarimsak , 7-8 dal dereotu, dilediginiz kadar zeytin yag ve yarim limon suyu ile karistirip harmanlayin. Ayrica tuz , karabiber ve pul kirmizi biber ile de tatlandirin .
Kasik kasik yigin ! Pisman olmayacaksiniz...!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder