1 Mayıs 2014 Perşembe

Bugun Ne Pisirelim ?


Gunun Monusu
************
Etli Biber Dolmasi
Sari Mercimek Corbasi
Salata & Yogurt
Sutlu Irmik Tatlisi

Etli Biber dolmasi candir can ! Misafirine bile pisirebilecegin sayginlikta bir yemektir. Evde coluk cocuk sever...
Ayrica butun esnaf lokantalarinin bastaci ettigi , seveni pek bol , doyurucu ve saglikli bir yemek.
Bizde de hafta da , on gunde piser. Yaninada mutlaka mercimek corbasi yapilir.

Bu defa sari mercimek corbasi oneriyorum. Ince dogranmis sogan zeytin yaginda hafif oldurulur, bir miktar domates salcasi ilave edilir. Kokusu cikincaya kadar dondururlur ve yikanmis suzulmus sari mercimek ilave edilir. Sicak su konur ve mercimekler pisinceye kadar kaynatilir. Suzmeye gerek yoktur.Tuzu ayarlanir,  istenirse servis oncesi ekstra yag ve nane kizdirilarak corbanin uzerine gezdirilir.

Bu menudeki sutlu irmik tatlisininda yapimi kolay bir  lezzet . Ilk firsatta tarifini veriyorum.

Hiç yorum yok: