2 Mayıs 2014 Cuma

Bugun Ne Pisirelim ?

Gunun Monusu
************
Tavuk Suyuna Tarhana Corbasi
Muhacir Usulu Tavuk Kapamasi 
Salata & Yogurt
Cikolatali Puding

Muhacir Usulu Kapama hem pratik hem de saglikli bir yemek olup insan yemege doyamaz.
  • Tavugun but kismi  bir adet sogan ile guzelce haslanir. Tercihen bulgurla veya pirinc ile hazirlanir. 
  • Yikayip suzdugunuz pirinc veya bulgur bir yemek kasigi sivi yag ile yayvan bir kapta (pilav tenceresi) hafifce cevrilir. 
  • Bir adet taze sogani ince kiyar bulgurla dondururseniz daha lezzetli olur.
  • Uzerine 1:2,5 oraninda tavuk suyu konur ve haslanmis tavuk parcalari yerlestirilir. 
  • Istege bagli taze veya kuru nane serpilir, tuzu ilave edilir. Hafifce karistirilip kapagi kapatilir.
Kisik ateste 10 dakikada hazir olur. Bu yemekte pilavin hafif lapa olmasi  benim daha cok hosuma gidiyor. Uzerine permasan peyniri rendelerseniz risotta havasinda bir lezzet yakalamis olursunuz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: