************
Tavuk Suyuna Tarhana Corbasi
Muhacir Usulu Tavuk Kapamasi
Salata & Yogurt
Cikolatali Puding
Muhacir Usulu Kapama hem pratik hem de saglikli bir yemek olup insan yemege doyamaz.
- Tavugun but kismi bir adet sogan ile guzelce haslanir. Tercihen bulgurla veya pirinc ile hazirlanir.
- Yikayip suzdugunuz pirinc veya bulgur bir yemek kasigi sivi yag ile yayvan bir kapta (pilav tenceresi) hafifce cevrilir.
- Bir adet taze sogani ince kiyar bulgurla dondururseniz daha lezzetli olur.
- Uzerine 1:2,5 oraninda tavuk suyu konur ve haslanmis tavuk parcalari yerlestirilir.
- Istege bagli taze veya kuru nane serpilir, tuzu ilave edilir. Hafifce karistirilip kapagi kapatilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder