15 Mart 2015 Pazar

BEĞENDİLİ KUZU İNCİK


Malzemeler (4 Kişilik)(*)
4 adet kuzu incik ( Eğer incikler çok büyükse 3 adet, toplamda aşağı yukarı 1 kg  yeterlidir.)
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 lt su
yarım çay bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
10 adet tane karabiber
4  adet defne yaprağı
tuz

beğendi için
3 adet orta boy bostan patlıcanı
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri (50 gr.)
1/4 çay bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağ)
1 adet küçük kuru soğan
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı (silme) un
tuz
(*) Misafir sayısına göre malzeme miktarlarını katlandırabilirsiniz.
Hazırlanışı
  1. İncikler yıkanır, büyükçe bir tencerenin içine konur , kaynamaya alınır.
  2. Oluşan köpükler bir kaşık yardımı ile alınır.
  3. İçine 4'e bölünmüş kuru soğan, tane karabiber, tuz, defne yaprakları ve irice doğranmış havuç ve kabaklar konur. Yaklaşık 2 saat kaynamaya bırakılır.
  4. Pişmiş hale gelen incikler bir kaba alınır. Haşlama suyu süzülür ve posası ( kabak ,soğan,havuç,defne yaprakları, karabiber ) atılır. İstenirse bu sebzeler de garnitür olarak yenebilir.
  5. Beğendi için patlıcanlar fırında veya ocak üzerinde közlenir. Kabukları düzgünce soyulur ve kesme tahtası üzerinde bir bıçakla püre haline gelinceye kadar kıyılır, bir kaba alınarak üzeri örtülür.
  6. Beğendi için ayrılan soğan çok ince kıyılır, sıvı yağda pembeleştirilir.
  7. Beğendi için ayrılan un ilave edilir ve tahta kaşık ile karıştırılır.
  8. Süt ilave edilir, koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 2 dakika karıştırılır. Kıyılmış patlıcanlar ilave edilir, çabukça karıştırılır ve rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilir. Peynir eridikten sonra beğendi ocaktan alınır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
  9. Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ ve un konur, karıştırılarak kavrulur. Salça ilave edilir ve bir dakika kadar yakmadan kavrulur. Süzülmüş et suyu yavaşça ilave edilir, 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ardından ayrılan incikler ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır.
  10. Servis tabağının ortasına bir miktar beğendi konur, üzerine 1 adet incik yerleştirilir. Et suyuyla hazırlanış olan salçalı sostan gezdirilir. Sıcak servis edilir.
Not: Et suyu ile hazırlanmış sosu çorba olarak da zevkle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun !

1 yorum:

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com