Malzemeler (4 Kişilik)(*)
4 adet kuzu incik ( Eğer incikler çok büyükse 3 adet, toplamda aşağı yukarı 1 kg yeterlidir.)
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 lt su
yarım çay bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
10 adet tane karabiber
4 adet defne yaprağı
tuz
beğendi için
3 adet orta boy bostan patlıcanı
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri (50 gr.)
1/4 çay bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağ)
1 adet küçük kuru soğan
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı (silme) un
tuz
(*) Misafir sayısına göre malzeme miktarlarını katlandırabilirsiniz.
Hazırlanışı
- İncikler yıkanır, büyükçe bir tencerenin içine konur , kaynamaya alınır.
- Oluşan köpükler bir kaşık yardımı ile alınır.
- İçine 4'e bölünmüş kuru soğan, tane karabiber, tuz, defne yaprakları ve irice doğranmış havuç ve kabaklar konur. Yaklaşık 2 saat kaynamaya bırakılır.
- Pişmiş hale gelen incikler bir kaba alınır. Haşlama suyu süzülür ve posası ( kabak ,soğan,havuç,defne yaprakları, karabiber ) atılır. İstenirse bu sebzeler de garnitür olarak yenebilir.
- Beğendi için patlıcanlar fırında veya ocak üzerinde közlenir. Kabukları düzgünce soyulur ve kesme tahtası üzerinde bir bıçakla püre haline gelinceye kadar kıyılır, bir kaba alınarak üzeri örtülür.
- Beğendi için ayrılan soğan çok ince kıyılır, sıvı yağda pembeleştirilir.
- Beğendi için ayrılan un ilave edilir ve tahta kaşık ile karıştırılır.
- Süt ilave edilir, koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 2 dakika karıştırılır. Kıyılmış patlıcanlar ilave edilir, çabukça karıştırılır ve rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilir. Peynir eridikten sonra beğendi ocaktan alınır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
- Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ ve un konur, karıştırılarak kavrulur. Salça ilave edilir ve bir dakika kadar yakmadan kavrulur. Süzülmüş et suyu yavaşça ilave edilir, 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ardından ayrılan incikler ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır.
- Servis tabağının ortasına bir miktar beğendi konur, üzerine 1 adet incik yerleştirilir. Et suyuyla hazırlanış olan salçalı sostan gezdirilir. Sıcak servis edilir.
1 yorum:
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com
Yorum Gönder