neden bu tarifler ?
Bu çok önemli bir soru ve tek bir cevabı yok. Zaman geçtikçe cevaplarının sayısı da artıyor. Sanırım insan kendi yaptığı , iyi de yaptığına inandığı bir yemeğin kayda geçmesini istiyor. Bir zamanlar annenizin, büyük annenizin belkide babanızın yaptığı yemekler sizin için unutulmaz . Zamanla kendiniz de yapmaya başlıyorsunuz aynı yemeği. Sonrasında , günün koşullarına göre belki bazı değişiklikler yapıyorsunuz. Çocuklarınız da en çok sizin yapışınızı seviyor , çünkü yemeğin o halini yiyerek büyüyorlar. Çocuğunuz olmasa da evinize gelen arkadaşlarınız , dostlarınız sizin el lezzetinizle tanıyor o yemekleri.
Günümüzün medya dünyası da bu konuda çok ama çok renkli . Kitapçılarda yerli ve yabancı sayısız yemek kitabı var. Yemek dergileri derseniz, çok renkli , göz alıcı ve çok havalı tariflerle dolu. Bütün bunlara ilaveten internet aracılığı ile binlerce tarife kolayca ulaşmak mümkün. Ama yapmaya kalktığınızda bazen hayal kırıklığı yaşamak işten bile değil.
Peki benim tariflerimin farkı ne olacak da , ilginizi çekecek. Cevabım çok mütevazi ; tarifler gerçek , o gün ne pişirdiysem, aynı akışla bilgisayara geçireceğim. Bire bir uygulandığında sonuç garanti. Kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri çok sağlıklı. Soğanları çok kavurmadan, yağları yakmadan , margarinden uzak durarak, ama hiçbir şeyden de mahrum kalmadan. Yemeğin servis öncesi halini de size mütevazi fotoğraf makinamla resimleyeceğim.
Sizlerin ilgisini çekebilmek , kendinize ve sevdiklerinize arada bir hoşluklar hazırlayabilmeniz için “ havalı tarifler”de bulacaksınız. Herbirini denemeniz dileğimle.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder