14 Ocak 2008 Pazartesi

Tatlıdil Köftecisi

Eskişehir'li biri ile evlenince, ben de yarı oralı oldum, sevdim bu adı eski, ama kendi pek bir yenilenmiş şehri.
Buranın 1932 yılında açılmış, ünü il sınırlarını aşmış bir köftecisi var, adı Tatlıdil Köftecisi. Nasıl denir, köftesi insanın yemeye doyamayacağı bir lezzette, çok hafif . Yanında da üzüm şırası var içecek olarak. Hafif kızarmış ekmek üzerinde, pişmiş domates ve biber ile servis ediliyor. İsterseniz porsiyon ilavesi de yaptırabilirsiniz, inanın yaptırıyorsunuz da ...Üstüne de yine mütevazi bir lezzet olan fındıklı kadayıf tatlısı var, o da çok güzel.


Çarşının tam ortasında, bina tam 3 katlı olmasına karşın masaları birbirine çok yakın ve sürekli dolup boşalan bir müşteri güruhu var. Tam bir esnaf köftecisi, halk lezzetinden emin olarak buraya geliyor, karnını bir güzel doyurup, alişverişine devam ediyor.
Lokantanın duvarlarında, kurucu olan aile büyüklerinin resimleri var. Tip olarak birbirine çok benzeyen yaratıcı , saygıdeğer kişiler. Şu anda lokantanın sahibi olan bey ve ekibi de çok neşeli ve misafirperver . Şunu da eklemek lazım, günlük üretilen köfteler bitinceye kadar servis sürüyor. Bir cumartesi akşamı saat 17 00 sıralarında gitmiş, köftesi bittiği için yiyememiş , hevesimiz kursağımızda kalmıştı.
Yolunuz Eskişehir'e düşerse, mutlaka gidilecek ve köftesi yenecek.





Gelelim Değerlendirmemize
Lezzet :*****
Dekorasyon :**
Hizmet :****
Hijyen :***( yeme-içme ile ilgili değil , sadece el yıkama yeri mevcut, tuvalet yok o yüzden)
Fiyat/performans:*****

Adres: Çarşı içi Mah. Candaş Sokak No:19

Hiç yorum yok: