Bezelye, çoluk çocuk hepimizin çok sevdiği , bir çok yemeğe de katkısı olan bir sebze. Bilhassa havuç ve patates en yakın silah arkadaşlarıdır.
4 kişilik
Kullanılan Malzeme
300gr kuşbaşı yağsız kuzu eti veya dana eti
1 S.B. dondurulmuş bezelye
1 adet küçük boy havuç
1 adet irice patates
1 adet kuru soğan
3-4 adet defne yaprağı
1/3 Ç.B. zeytin yağı (riviera tipi)
Yapılışı
Yağları temizlenmiş, iyice yıkanmış etler, yemeğin yapılacağı tencereye alınır, kısık ateste, tencerenin kapağı kapalı olarak etin önce suyu çektirilir.Suyu çekilen ete zeytin yağının yarısı ilave edilir. 1 dakika kadar etler kızartılır. Sırasıyla, önce yemeklik doğranmış soğan katılır,2-3 defa karıştırılır, donmuş bezelye ve yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilir. Defne yaprakları , kalan zeytin yağımız ve tuzu katılır. Kapağı kapatılır ve kısık ateşte 35--40 dk. yemek pişmeye bırakılır. Bu sürenin sonunda bezelye ve havucun yumuşamış olması gerekir. 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Orta ateste kaynamaya alınır, kaynayınca içine doğranmış patatesler atılır, karıştırılır. Gerekiyorsa bıraz sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 20 dk. sonra patates , diğer sebzeler ve et tam olarak pişince altı kapatılır. Bu çok sulu bir yemek değildir.
4 kişilik
Kullanılan Malzeme
300gr kuşbaşı yağsız kuzu eti veya dana eti
1 S.B. dondurulmuş bezelye
1 adet küçük boy havuç
1 adet irice patates
1 adet kuru soğan
3-4 adet defne yaprağı
1/3 Ç.B. zeytin yağı (riviera tipi)
Yapılışı
Yağları temizlenmiş, iyice yıkanmış etler, yemeğin yapılacağı tencereye alınır, kısık ateste, tencerenin kapağı kapalı olarak etin önce suyu çektirilir.Suyu çekilen ete zeytin yağının yarısı ilave edilir. 1 dakika kadar etler kızartılır. Sırasıyla, önce yemeklik doğranmış soğan katılır,2-3 defa karıştırılır, donmuş bezelye ve yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilir. Defne yaprakları , kalan zeytin yağımız ve tuzu katılır. Kapağı kapatılır ve kısık ateşte 35--40 dk. yemek pişmeye bırakılır. Bu sürenin sonunda bezelye ve havucun yumuşamış olması gerekir. 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Orta ateste kaynamaya alınır, kaynayınca içine doğranmış patatesler atılır, karıştırılır. Gerekiyorsa bıraz sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 20 dk. sonra patates , diğer sebzeler ve et tam olarak pişince altı kapatılır. Bu çok sulu bir yemek değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder