14 Ocak 2008 Pazartesi

Mantarlı& Ispanaklı Süper Gözleme



Kullanılan Malzeme
1 adet yufka
6 dilim sucuk
8-9 dal ıspanak
2-3 adet mantar
1/2 kibrit kutusu beyaz peynir
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Yufka temiz bir zemin üzerine tamamen açılır, tam ortadaki kareye önce sucuk parçaları, üzerlerine kıyılmış ıspanak yaprakları, ince dilimlenmiş mantar parçaları yayılır. En üste de ovalayarak beyaz peynir serpiştirilir. Yufka bir bohça gibi kare şeklinde katlanır. Uygun büyüklükteki bir tavaya bir miktar yağ alınır, ısıtılır. Katlanmış gözleme dikkatli bir şekilde tavaya aktarılır ve kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı emdirilir.


Yanına sıcak bir çay, istenirse ayran veya kola ile çok lezzetli bir öğün olur. Benim acil durumlarda çok sık yaptığım bir börek çeşitidir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: