28 Ocak 2008 Pazartesi

Straganof- Rus Usulü


Kaynak: Gülriz'in Mutfağından Yazan: Gülriz Sururi
Kullanılan Malzemeler ( 3 kişilik )
2 adet iri antrikot veya 3 adet biftek (ince ince doğranmış)
1 adet kuru soğan
7-8 adet mantar
1 kahve fincanı votka (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı krema
2 yemek kaşığı un
ayçicekyağı, zeytin yağı
Yapılışı
İncecik kıyılan soğan bir tavada 2 yemek kaşığı ayçicek ile hafifçe sotelenir.Temizlenip ince dilimlenmiş mantarlar ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak pişirilir, tuz ve karabiber eklenir, kapatılır.
Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ alınır. Çukur bir kaba alınan etler tuzlanır ve biberlenir. Un serpilir ve elle harmanlanır. Kızdırılmış zeytinyağda etler su salmadan kızartılır. (Tava çok doldurulmaz ise etler su salmaz). Verilen ölçü için iki defada kızartma yeter. Etler kızarınca (kullanacaksınız) votkayı dökün, alev alsın, yansın. Kullanmayacaksınız, direk kremayı ve soğanlı mantarları katın, karıştırın. Yemek hazırdır, ancak hemen servis yapmanız gerekir, ısıtılmaya gelmez. Yanına pilav ve patates kızartması iyi gider.


Afiyet Olsun.

Not: Antrikot kullanacaksanız bütün yağlarını ayırınız.

Hiç yorum yok: