Diger secenek ise yunan yufkalari , baklava da yapabilirsin, borek de.
Son olarak da, kendin acma secenegi var ki ben bunu yapar oldum. Turkiye'deyken, Kerem babaannesinin mantisini cok sevip, benden de aynisini yapmami isteyince , bu islere baslamis oldum. Ama sadece o kadar !
Buradaki arkadaslarim , yaptigim borekleri begenerek bana gaz verince , artik oklavayi elimden dusurmez oldum. Saka saka , o kadar da degil ama , artik pratik sekilde borek aciverir oldum. Oklavayi da burada , elisi malzemeleri satan bir magazanin tahta hobi malzemeleri bolumunden tesadufen buldum.
En son 4 yufkadan ispanakli borek yaptim, az bir sey oldu . Ama, oyle pratik ve seri yaptim ki tarifini olculu hale getirip , sizlere de aktarmak istedim. Belki aranizda evinde elde acilmis borek yapmayi denemek isteyen olur. Belli mi olur, siz de gun gelir , hazir yufkanin bulunmadigi bir yerde yasamak zorunda kalirsiniz ve caniniz borek ister.
Bu tarif annemin yillar once , kocaman bir sinide yaptigi ve sokagimizdaki firinda pisirttigi , boregin aynisi oldu. Tadi gercekten ayni ! O yuzden bende, en azindan benim icin annemden bir ani olsun diye yayinlamak istedim.
Siz de , eger merak edip denerseniz, lezzetli bir hamurdan, ici yumusak disi citir borekler yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder