27 Nisan 2010 Salı

LIGHT PILIC GERMEC

Pilic Germec , eskiden Ankara , Bakanliklar' daki Tunus caddesinde, ODTU servislerinin kalktigi duragin karsisindaki " mutevazi " Mutlu Kebab' ta yapilirdi ve tabii pilavla servis edilirdi. Ben cok sever yemege doyamazdim. Benim yaptigim sekli de sogutmadan yenirse cok guzel olur.

Gunun Monusu
**************
Light Pilic Germec
Yagsiz Bol limonlu Yesil Salata
3 Yemek Kasigi Yagsiz Yogurt
2 dilim kepek ekmegi

Malzeme- 1 kisilik
  • 1/2 Kemiksiz pilic gogsu
  • 1 cay kasigi kanola yagi( herhangi bir bitkisel yag olabilir )
  • karabiber , pul biber, tuz

Garnitur
  • 4 adet mantar
  • 3 parca brokoli
  • 1 kucuk havuc
Yapilisi ( Once garniturlerin pisirilmesi daha uygundur )
  • Graniturler , ayiklanir ve varsa bir buhar kabinda hafif yumusayincaya kadar pisirilir.
  • Benim buhar sistemim yok, soyle yapiyorum: tel suzgece sebzeler koyulur, kucuk bir tencerenin dibine 1-2 parmak kadar su koyup suzgeci tencerenin uzerine oturtulur.Uzerini folyo veya uygun bir kapakla kapatip 12-13 dakika ocakta tutulur. Bu sekilde yarim kesilmis patates bile buharda guzelce pisirebilir.
  • Yarim pilic gogus eti, keskin bir bicak ile ince iki kata ayrilir. Istenirse bir et dovecegi ile biraz daha inceltilebilir.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekilir ve biraz ogusturulur.
  • Teflon tavaya 1 cay kasigi kadar yag serpilir , kizdirilir ve her iki tarafi bu tavada nar gibi oluncaya kadar kizartilir.
  • Sicak sicak kizarmis pilic gogsu ile servis garniturler servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: