Pilic Germec , eskiden Ankara , Bakanliklar' daki Tunus caddesinde, ODTU servislerinin kalktigi duragin karsisindaki " mutevazi " Mutlu Kebab' ta yapilirdi ve tabii pilavla servis edilirdi. Ben cok sever yemege doyamazdim. Benim yaptigim sekli de sogutmadan yenirse cok guzel olur.
**************
Light Pilic Germec
Yagsiz Bol limonlu Yesil Salata
3 Yemek Kasigi Yagsiz Yogurt
2 dilim kepek ekmegi
Malzeme- 1 kisilik
- 1/2 Kemiksiz pilic gogsu
- 1 cay kasigi kanola yagi( herhangi bir bitkisel yag olabilir )
- karabiber , pul biber, tuz
Garnitur
- 4 adet mantar
- 3 parca brokoli
- 1 kucuk havuc
Yapilisi ( Once garniturlerin pisirilmesi daha uygundur )
- Graniturler , ayiklanir ve varsa bir buhar kabinda hafif yumusayincaya kadar pisirilir.
- Benim buhar sistemim yok, soyle yapiyorum: tel suzgece sebzeler koyulur, kucuk bir tencerenin dibine 1-2 parmak kadar su koyup suzgeci tencerenin uzerine oturtulur.Uzerini folyo veya uygun bir kapakla kapatip 12-13 dakika ocakta tutulur. Bu sekilde yarim kesilmis patates bile buharda guzelce pisirebilir.
- Yarim pilic gogus eti, keskin bir bicak ile ince iki kata ayrilir. Istenirse bir et dovecegi ile biraz daha inceltilebilir.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekilir ve biraz ogusturulur.
- Teflon tavaya 1 cay kasigi kadar yag serpilir , kizdirilir ve her iki tarafi bu tavada nar gibi oluncaya kadar kizartilir.
- Sicak sicak kizarmis pilic gogsu ile servis garniturler servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder