Evdesiniz, caniniz citir citir borek cekti . Evde hazir yufka da malesef yok. Ama un var, dolaptan bir iki malzeme bulabilirsiniz.
Soyle sebzeli bir borek olmali , ama atistirmalik olarak, sicak sicak yiyivereceksiniz. Bekletmek yok, yani tam bir zayiflama dusmani !!!!!
Kullanilan Malzeme
- 1 cup un
- 1,5 su
- 1 havuc
- 2 taze sogan
- 4-5 adet mantar
- 1-2 yaprak lahana
- 5-6 dal maydanoz
- kizarmak icin sivi yag
- Borekleri yerken bandirmak icin soya sosu
Yapilisi
- Un cukur bir kapta elenir , 1 cay kasigi tuz ve 1 tutam tuz seker ve su ilave edilerek yogurulur. Gerekirse un ilavesi yaparak istenen kivam tutturulur. Ele yapismayan esnek bir hamur olmalidir.
- Hamurun uzeri ortulerek , kenarda dinlendirilir.
- Diger yandan havuc redelenir, taze soganlar , mantarlar , lahana ve maydanoz ince kiyilir
- Bir tavaya hep beraber konup 1 cay kasigi sivi yag ile 1-2 dakika orta ateste sotelenir.
- Hazirlanan ic karabiber ve biraz tuz ile tatlandirilir.
- Dinlenen hamur butun olarak tezgaha alinip soyle bir iki defa yogurulur.
- Altina ve ustune un konularak oklava ile acilir.
- Arada un serpilerek ,yaklasik 2mm lik kalinlikta ( veya 40-50 cm capta) acilir. Ince acmaya gerek yoktur.
- 7-8 cm capinda bir bardak kullanilarak hamurdan yuvarlaklar kesilir.
- Kesilen yuvarlaklardan artan hamur hemen kurumadan toplanir. Bu hamura da ayni islem uygulanir
- Yuvarlaklarin icine birer cay kasigi ic malzeme konularak borekcikler kapatir.
- Sivi yagda kizartilir.
- Kizaran borekcikler kagit havluya cikararak fazla yaglari alinir.
- Sicak sicak soya sosu ile servis edilir ,zevle yenir .
Afiyet Olsun
1 yorum:
çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder