18 Nisan 2010 Pazar

TEK ISIRIMLIK CITIR BAHAR BOREGI

Merhaba,
Evdesiniz, caniniz citir citir borek cekti . Evde hazir yufka da malesef yok. Ama un var, dolaptan bir iki malzeme bulabilirsiniz.
Soyle sebzeli bir borek olmali , ama atistirmalik olarak, sicak sicak yiyivereceksiniz. Bekletmek yok, yani tam bir zayiflama dusmani !!!!!






Kullanilan Malzeme
  • 1 cup un
  • 1,5 su
  • 1 havuc
  • 2 taze sogan
  • 4-5 adet mantar
  • 1-2 yaprak lahana
  • 5-6 dal maydanoz
  • kizarmak icin sivi yag
  • Borekleri yerken bandirmak icin soya sosu
Yapilisi
  • Un cukur bir kapta elenir , 1 cay kasigi tuz ve 1 tutam tuz seker ve su ilave edilerek yogurulur. Gerekirse un ilavesi yaparak istenen kivam tutturulur. Ele yapismayan esnek bir hamur olmalidir.
  • Hamurun uzeri ortulerek , kenarda dinlendirilir.
  • Diger yandan havuc redelenir, taze soganlar , mantarlar , lahana ve maydanoz ince kiyilir
  • Bir tavaya hep beraber konup 1 cay kasigi sivi yag ile 1-2 dakika orta ateste sotelenir.
  • Hazirlanan ic karabiber ve biraz tuz ile tatlandirilir.
  • Dinlenen hamur butun olarak tezgaha alinip soyle bir iki defa yogurulur.
  • Altina ve ustune un konularak oklava ile acilir.
  • Arada un serpilerek ,yaklasik 2mm lik kalinlikta ( veya 40-50 cm capta) acilir. Ince acmaya gerek yoktur.
  • 7-8 cm capinda bir bardak kullanilarak hamurdan yuvarlaklar kesilir.
  • Kesilen yuvarlaklardan artan hamur hemen kurumadan toplanir. Bu hamura da ayni islem uygulanir
  • Yuvarlaklarin icine birer cay kasigi ic malzeme konularak borekcikler kapatir.
  • Sivi yagda kizartilir.
  • Kizaran borekcikler kagit havluya cikararak fazla yaglari alinir.
  • Sicak sicak soya sosu ile servis edilir ,zevle yenir .
Afiyet Olsun

1 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık