Cok sevgili arkadasim Aybike'de yedigim ve cok begendigim bir tuzlu kurabiye. Oyle cok begenmistim ki gecen hafta tarifini istedim , sagolsun O da verdi. Ama ben onun tarifini diyet yaparken daha rahat yiyebileyim diye kendime uygun hale getirdim . Aslinda onun verdigi tarif beyaz unlu ve yagi biraz daha fazlaydi. Bir de tarife mahlep ekledim . Sahsen aromasini cok severim , tuzlu kurabiyelere cok yakisiyor.
Simdi ara ogunlerimde ( 1dilim ekmek ve bir dilim peynir yerine ) bir tane yiyorum ,valla benim cooook hosuma gidiyor.
Kullanilan malzeme
- 6 cay bardagi tam bugday unu
- 1 cay kasigi kabartama tozu
- 1cay kasigi tuz
- 1 cay bardagi ufalanmis beyaz peynir
- 1 cay bardagi rendelenmis parmesan peyniri ( Aslinda evinizde kalmis hatta kurumus olan herhangi bir peynir cesidi de olabilir, bizde parmesan vardi, mumkun oldugunca ufalayin )
- 4 yemek kasigi dolusu kati yerinden yagsiz yogurt
- 3 yemek kasigi zeytin yag ( 2 yemek kasigini hamura , 1 yemek kasigi yagi da hamuru yuvarlarken ellerime yapismasin diye kullandim)
- 3 yumurta ( 2 tam + 1 beyaz icine , kalan sarisi ustune surulecek )
- 1/2 demet dere otu
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi dolusu toz mahlep ( istege bagli)
- uzeri icin corek otu
Yapilisi
- Corek otu disindaki butun malzemeler, 2 butun yumurta ve bir yumurtanin beyazi, un, yogurt, zeytinyagi, tuz, kabartma tozu, ezilmis veya rendelenmis peynirler, ince ince kiyilmis dereotu ve maydanoz, derince bir kapta iyice karistilir.
- Irice ceviz buyuklugunde parcalar kopartilip, sekil verilir. (Un miktarini arttirmadan ele yapisan bir hamur elde ediliyor ,idare edilmesi biraz zor , ama biraz zeytin yag kullanilarak ve ellerinizi islatarak calisilabilir , ayrica ben biraz irice yaptim)
- Hafifce yaglanmis tepsiye dizilir, ustlerine yumurta sarisi surulup, corek otu serpilir. 180 C de, onceden isitilmis firinda, kurabiyeler pisene dek firinlanir.
Afiyet olsun.
Aybike'nin Blog'u: http://www.turklokumu.blogspot.com
1 yorum:
Harika gorunuyor Nuriye'cigim, ellerine saglik. Zaten ne yapsan guzel oluyor vallahi.
Sevgiler.
Yorum Gönder