Ama bazen de cok keskin bir eksilikte oluyor ve hic zevk alamiyorum. O nedenle son yillarda hic icmedim desem olacak. Fakat bu tarifte icimi yumusak ve oldukca beslegici bir domates corbasi bulacaksiniz. Yapimi da oldukca pratik. Yaz mevsimindeyiz, domateslerde bollasiyor. Umarim dener ve begenirsiniz.Malzemeler- 4-6 kisilik
- 4 adet iri olgun domates veya 400 gr. kadar dogranmis domates konservesi (1 orta boy kutu)
- 1 adet iri kuru sogan
- 2 ymk. sivi yag
- 1 ymk. un
- 1/4 cup krema ( isterseniz miktari arttirabilirsiniz ama kadari bile yeterince lezzet veriyor)
- bir tutam taze feslegen , corbanin ici icin 7-8 yaprak , suslemek icin isteginiz miktar
- Istenirse rende kasar peyniri
Yapilisi
- Kuru soganlar kucuk kucuk dogranir ve 1 yemek kasigi yagda , kisik ateste 1 -2 dakika cevrilir
- Rendelenmis domates veya hazir dogranmis domates , bir miktar tuz ve karabiber de serpistirilerek soganlara ilave edilir.
- Kapagi kapali sekilde 5 dakika kadar kisik ateste pismeye birakilir.
- Feslegen yapraklari ilave edilir, karistirilir.
- 2 bardak kadar sicak su ilave edilerek 15-20 dakika kadar pismeye birakilir.
- Pisme sonunda , soganlarinin pismis olmasi gerekir.
- Pisen domates sogan karisimi, biraz ilindiktan sonra blendirdan gecirilir.
- Bir tavada kalan 1 yemek kasigi sivi yag ve bir yemek kasigi un hafifce sarartilir ve corbaya karistirilir.
- Ocakta hafif ateste bir tasim kaynatilir, tuzu ayarlanir .
- Son olarak da kremasi ilave edilir, bir tasim da kaynatilarak servis edilir.
4 yorum:
Kremali domates corba benim en sevdigim corbaydi buraya ilk geldigimde. La Madeleinede cok yerdim ama allahaskina Nuriyecim, Austince kilo verme seferberligindeyiz, simdi yaparim yeriz....sonra da 8001 adim atmamiz gerekir.Ellerine saglk. Fotograf cok hos gorunuyor.
Ellerine saglik canim Nuriye'cigim, hersey gibi gene harika....
ellerine saglik, domates corbasinin her turlusunu cok severim :)
Arkadaslar,
Mutlaka pisirmenizi tavsiye ediyorum , lezzetli bir corba !
Yorum Gönder