25 Ocak 2011 Salı

Soguk Bir Sali !

Gunun Monusu
*******
Sebzeli Kofte
Pirinc Pilavi
Kirmizi Pancar Eksilemesi
Visneli Maffin

Kirmizi pancar cazip kirmizi rengiyle hem sagligimiza cok faydali, hem de cok lezzetli bir sebze. Yapimi da cok kolay, once bol suda hasliyorsunuz. Kabuklari elle soyulacak kadar yumusadiginda haslanmis demektir. Biraz yanarak, henuz sicak iken soyup hemen dilimlemeniz gerekiyor. Yine henuz sicak iken uzerine bolca sirke dokup sogutuyorsunuz. Zeytin yag, ve sarimsakli bir sos hazirlayip uzerine gezdirip, bir sure dolapta agzi kapali muhafaza edip istediginiz zaman tuketiyorsunuz.

Afiyet Olsun

2 yorum:

Hepimiz dedi ki...

Nuriyecim, aha !pancar dun gece bizde de pisti. Onun limona yatirilmis, sarmisakli halini gorunce sabah sabah bile yiyesim var. Austin'den sevgiler, opucukler..

nuriye dedi ki...

Candancigim, pancari oyle severim ki, zincirleme gunlerce yiyebilirim. Demek sen de limonlusunu yapiyorsun ! Eline saglik.
sevgilerimle