2 Haziran 2011 Perşembe

Mutlu Persembeler

Gunun Monusu
*******
Kiymali Semizotu Yemegi
Yesil Mercimekli Eriste Corbasi
Coban Salatasi
Sutlac

Semizotu cikti cikali , sezonu degerlendirip daha cok yemek istiyorum. Kiymalisi da cok lezzetli oluyor.
Ayni kiymali ispanak gibi pisirebilirsiniz. Cok nazik bir sebze oldugundan ocakta cok fazla tutmaya da gelmez. O nedenle oncesinde kiymasinin, soganinin ve domatesinin iyice pismis olmasini saglamalisiniz. Ayiklanmis semiz otunu ilave edince renginin donmesi ve kiymali harc ile karismis olmasi yeterlidir.

Hic unutmam, cocuklugumda kapi komsumuz Neriman teyzeyi semiz otunu temizlerken gormus" bu nedir " diye sormustu annem. Kadincagiz da aksamina pisirince kucuk bir tabakta bizede gondermisti. O kadar lezzetli gelmisti ki anlatamam.
Ege'de zaten daglara cikip otlasan doyarsin derler, insanlarlar bilhassa bahar ve yaz aylarinda yesillikle beslenirler. Hem ucuz hem de saglikli ...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: