Hamur icin
- 2 cup un
- 2 cay kasigi tuz
- 1/2 cay bardagi sut
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1 fiske toz seker
- 1 cay bardagi ilik su
- 1 demet ispanak ( yaklasik 300 gr. )
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 3 adet taze sogan
- 1 cay kasigi tuz
- kirmizi pulbiber - karabiber
Aralar ve uzeri icin
- 1 yumurta
- 1/2 cay bardagi sut
- 1/2 yogurt
- 1 cay bardagi sivi yag
Yapilisi
- Unu elenir, ortasi havuz gibi acilarak tuz, seker ve yag/sut karisimi ilave edilir.
- Elle karistirilarak malzemeler yedirilir.
- Ardindan ilik su ilave edilir, gerekirse bir iki kasik un serpilerek ele yapismayan esnek bir hamur tutulur.
- Uzeri ortulerek yarim saat kadar serin bir ortamda ozlesmesi saglanir.
- Bu arada yesillikler yikanip, suzulerek ince ince kiyilir, baharatlar ile harmanlanir.
- Hamur dort bolume ayrilir.
- Oklava ile mumkun oldugunca buyutulerek acilir.
- Temiz bir carsafin uzerine un serpilir ve acilan yufkalar serilir.
- Orta boy bir tepsi yaglanir, ilk yufka kenarlari tepsiden cikar sekilde serpilir.
- 3 yemek kasigi sivi yag serpilir, 2. yufkanin yarisi tepsinin sekline gore yayilir.
- Ic malzemenin 1/ 3 serpilir, kalan 2 yufka parcasi yayilir.
- 3. yufka ikiye ayrilir ve aralarina 3 kasik yag surerek tepsiye ust uste yerlestirilir.
- Ic malzemenin 2. bolumu serpistirilir.
- Son yufka da iki bolume ayrilir, araya yag ve son kalan ic malzeme serilir.
- Son kalan yarim yufka en uste konur, kenarlardan sarkan ilk yufka her seyi toparlayacak sekilde tepsiye cevrilir. Borek kare seklinde dilimlerine kesilir.
- Kalan yag , sut ve yogurt karistirilir, boregin uzerine surulur.
- Boregi pisirmeden once yarim saat kadar, dolapta bekletmeniz , yogurtlu yumurtali sozun iyice emilmesini saglayacaginiz icin, daha iyi sonuc verir.
- 180 C derecede 35-40 dakika pisirilir.
1 yorum:
Bilirim bilirim, hem de cok iyi bilirim, harika bir borektir, borek KRALICE'sidir Nuriye'miz :))
Ellerine saglik....
Yorum Gönder